Οι ΚΑΑF architects σχεδιάζουν πρότυπα βιοκλιματικά ξενοδοχεία

Α Decrease font Enlarge font
Οι ΚΑΑF architects σχεδιάζουν πρότυπα βιοκλιματικά ξενοδοχεία

Ο Ιδρυτής του διεθνώς βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου KAAf Architects, Αλέξανδρος Κιτρινιάρης, δεσμεύεται στις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού χρησιμοποιώντας κυκλικές αναπαραγωγικές διαδικασίες με σκοπό την ισορροπημένη επίτευξη των όρων της οικονομικής βιωσιμότητας, της περιβαλλοντικής απόδοσης και της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο KAAf | Kitriniaris Associates Architecture firm έχει τιμηθεί με ένα σημαντικό αριθμό διακρίσεων μεταξύ των οποίων, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, τα Γερμανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, τα Αμερικανικά Βραβεία βιώσιμου σχεδιασμού και τα Ιταλικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής και αειφόρου σχεδιασμού.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός ενός ενεργειακά αυτόνομου ξενοδοχείου; 

Ένα ξενοδοχείο σε εντός ή εκτός σχεδίου περιοχές, προτείνεται και σχεδιάζεται ενεργειακά αυτόνομο με τη χρήση αποκλειστικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την άρτια διαχείριση του νερού, των αποβλήτων και των απορριμμάτων, με τη χρήση φυσικών δομικών ανακυκλώσιμων υλικών, όπως το ξύλο, η πέτρα, η συμπιεσμένη γη, οι φυτεμένες επιφάνειες του δώματος και των τοίχων καθώς και με τη δημιουργία υπόσκαφων κτιρίων ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της κατασκευής ενός βιοκλιματικού ξενοδοχείου ή της αναβάθμισης ενός υφιστάμενου;

Αφενός ελαχιστοποιείται το κόστος λειτουργίας του σε μακροπρόθεσμο επίπεδο σε σχέση με ένα συμβατικό ξενοδοχείο και με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζονται τα έσοδά του. Αφετέρου, ένα βιοκλιματικό ξενοδοχείο μειώνει το οικολογικό του αποτύπωμα και βελτιώνει τη θετική του επίδραση στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα καθίσταται αειφόρο πρότυπο τουριστικού θέρετρου, προσελκύοντας ποιοτικότερο τουρισμό.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν ξενοδόχο για να βελτιώσει την αειφορία του υφιστάμενου ξενοδοχείου του;

  • Nα παρακολουθεί τακτικά την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση αισθητήρων κίνησης, με την αντικατάσταση των συμβατικών ηλεκτρικών συσκευών και των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.
  • Nα ελέγχει τακτικά τις διαρροές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και να ανακυκλώνει τα όμβρια ύδατα για επανάχρηση ή για άρδευση. 
  • Τέλος, να διαχειρίζεται να προωθεί στρατηγικές ανακύκλωσης, να αποφεύγει την χρήση σκευών μιας χρήσης για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και να χρησιμοποιεί προϊόντα καθαρισμού οικολογικής σήμανσης.
 
 
 

Βρείτε μας στο Hall 2 στο Περίπτερο C40 στην Xenia 2018