Τι είδαμε στην Χenia 2018

Α Decrease font Enlarge font
Τι είδαμε στην Χenia 2018

Με 550 κορυφαίους εκθέτες, 37.000 επισκέπτες από 20.500 επιχειρήσεις, στην καρδιά του Ξενοδοχειακού κλάδου, η Xenia 2018 αναδείχθηκε ως ο ακλόνητος εκθεσιακός πυλώνας της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας.

Η Xenia 2018 εξυπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία τις ανάγκες του ανερχόμενου κλάδου του τουρισμού στη χώρα μας, φέρνοντας σε επαφή όλη την αφρόκρεμα της προμηθευτικής και κατασκευαστικής αγοράς με τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου. Με 550 κορυφαίους εκθέτες και με 37.000 εξαιρετικά ποιοτικούς επισκέπτες που καθορίζουν με τις επενδυτικές επιλογές τους το συνολικό προσανατολισμό της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας, η Xenia 2018 υπηρέτησε 100% τον premium χαρακτήρα της, συσπειρώνοντας το πιο δυναμικό και ποιοτικό μείγμα εκθετών, ξενοδόχων και παραγόντων του Τουρισμού που διαθέτει η σύγχρονη Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της έκθεσης είναι το γεγονός ότι φέτος σημειώθηκε αύξηση κατά 42% του επισκεπτικού κοινού.

Στοχευμένο κοινό

Κατά πολύ ξεπέρασε τις εμπορικές προσδοκίες τους η Xenia 2018, δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκθέτες, οι οποίοι έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη σύνθεση, τον αριθμό και την ποιότητα των επισκεπτών. Τόσο οι εκθέτες που απευθύνονται σε μικρής κλίμακας καταλύματα όσο και εκείνοι οι οποίοι προσβλέπουν σε συνεργασίες με μεγάλης δυναμικότητας ξενοδοχειακές μονάδες εξέφρασαν ιδιαίτερη ευχαρίστηση για τον αριθμό των ουσιαστικών επαφών που έκαναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, καθώς και για το επίπεδο και τις σαφείς εμπορικές προθέσεις των επαγγελματιών επισκεπτών. Όλοι οι εκθέτες αλλά και οι επισκέπτες εξήραν τόσο τον premium και εστιασμένο στα ξενοδοχεία χαρακτήρα της όσο και τη σωστή ημερομηνία διεξαγωγής της, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή (τέλη Νοεμβρίου) εξυπηρετεί απόλυτα την αναπόφευκτη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, πολλοί επιχειρηματίες έκαναν λόγο για “σωστό timing”, για “ουσιαστικές συζητήσεις και επαφές”, καθώς και για “επιβεβλημένη επανεκκίνηση” της έκθεσης. Παράλληλα, θετικά σχόλια απέσπασε και το υψηλό, όπως χαρακτηρίστηκε, επίπεδο της διοργάνωσης από την εταιρεία FORUM A.E., το οποίο μάλιστα προσομοιάστηκε με αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.

Νέα προϊόντα

Οι εκθέτες από όλους τους επιμέρους κλάδους παρουσίασαν στους επισκέπτες τα πιο επιτυχημένα προϊόντα τους ενώ είχαν την ευκαιρία να λανσάρουν και τις νέες προτάσεις τους για την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Το Xenia News περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο και σας παρουσιάζει επιλεκτικά τις προτάσεις των εκθετών.

Παπουτσάνης

Στην παραγωγή και διάθεση δύο νέων ξενοδοχειακών σειρών περιποίησης προχώρησε η εταιρία Παπουτσάνης, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στην κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων (hotel amenities) και συνεργασίες με διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες. Πρόκειται για μια σειρά ξενοδοχειακών προϊόντων ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, υπό την επωνυμία Papoutsanis Kids, καθώς και για μια premium σειρά ξενοδοχειακών καλλυντικών, υπό το νέο σήμα SARBACANE.

Όμιλος Πορτοκαλίδη

Το νέο εξελιγμένο στρώμα iBed έκλεψε την παράσταση στο περίπτερο του Ομίλου Πορτοκαλίδη καθώς ο χρήστης μπορεί μέσω μια εφαρμογής που κατεβάζει στο κινητό του να ρυθμίζει τη σκληρότητα του στρώματος και μάλιστα επιλέγοντας διαφορετική ρύθμιση για κάθε πλευρά. Ταυτόχρονα ο όμιλος παρουσίασε όλες τις νέες αλλά και τις δημοφιλείς προτάσεις της Istikbal που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών αλλά και σειρές επίπλων και των υπόλοιπων εταιρειών που ο Όμιλος Πορτοκαλίδης αντιπροσωπεύει, όπως καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες, κ.ά. 

Επί Γης

Δημιουργίες εν αιθρία για τον επαγγελματία παρουσίασε η Επί Γης, η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την κατασκευή προϊόντων και εξωτερικών χώρων (όπως φράκτες, καμπίνες ξύλινες, πατώματα, εξοπλισμό παραλίας, beach bar, συστήματα σκίασης, έπιπλα χειροποίητα, παιδικές χαρές, χλοοτάπητες, κ.ά.). Το ξύλινο beach bar αλλά και οι πέργκολες κυριαρχούσαν στο περίπτερο της εταιρείας μεταφέροντας τους επικέπτες σε περιβάλλον... παραλίας!

AGT design

Την πρωτοποριακή Oceanica Collection παρουσίασαν οι εταιρείες AGT design London, Famelis Furniture και PHEE, η οποία προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις επίπλου, εμπνευσμένων από την τέχνη και υλοποιημένων με υλικά που είναι συμβατά με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούν φυσικό υλικό με μοναδικές ιδιότητες και σχεδιασμό που προκύπτει από την ανακύκλωση των φύλλων του θαλάσσιου φυτού Posidonia Oceanica.

KAAF Architects

Τεχνικές για το σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και εξωτερικών χώρων βασισμένων στην τριπλή μεθοδολογία των αρχών αειφορίας, η οποία υποστηρίζει ότι η μακροπόθεσμα και βιώσιμη εξέλιξη απαιτεί ισορροπημένη επίτευξη της οικονομικής βιωσιμότητας, της περιβαλλοντικής απόδοσης και της κοινωνικής υπευθυνότητας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο KAAF χρησιμοποιεί αναπαραγωγικές σχεδιαστικές διαδικασίες μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της άρτιας διαχείρισης του ύδατος, της ανακύκλωσης των υλικών, της οικονομικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας, με στόχο τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και της ταυτόχρονης αύξησης της θετικής επίδρασης κάθε έργου στο περιβάλλον.

Life Fitness

Η γυμναστική αποτελεί ουσιώδες κομμάτι της πολυτελούς φιλοξενίας κα η Life Fitness παρουσίασε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους ξενόδοχους που επιθυμούν να προσφέρουν τις συνθήκες για μια ξεχωριστή εμπειρία προπόνησης, ικανοποιώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις των πελατών τους. Διαθέτει μεγάλο εύρος εξοπλισμού προπόνησης ενώ οι ειδικοί της εταιρείας συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία για να τους προτείνουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με τον χώρο τους και τις ανάγκες των πελατών τους.

Ialonet

Αρχιτεκτονικά συστήματα με πτυσσόμενα γυάλινα φύλλα, γυάλινα κάγκελα και υαλοπετάσματα παρουσιάστηκαν από την Ialonet, τον ηγέτη στην αγορά αυτή, δίνοντας στους ξενοδόχους λύσεις για την εύκολη επέκταση ή το διαχωρισμό χώρων, προσφέροντας ασφάλεια και ευελιξία, αφήνοντας ταυτόχρονα το φως και τη θέα να ενσωματώνονται με τον εσωτερικό χώρο.

Amco

Ένα καινοτόμο σύστημα χαμηλού κόστους με εκπληκτικά αποτελέσματα στη μείωση των λειτουργικών εξόδων ενός ξενοδοχείου, και την παράλληλη εξασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, παρουσίασε η Amco. Πρόκειται για C-Box το οποίο ελέγχει και αυτοματοποιεί όλο τον εξοπλισμό υποδομής του κτηρίου. Επιτηρεί την ορθή λειτουργία της εγκατάταστασης, προβαίνει σε αυτόματους διορθωτικούς χειρισμούς και ενεργοποιεί παράλληλα εφεδρικά συστήματα, εξασφαλίζοντας πάντα την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών. Το web-based λογισμικό επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο και εποπτεία της εγκατάστασης.

Βαρανάκης

Μια μεγάλη γκάμα μηχανημάτων για την επαγγελματική κουζίνα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του χώρου της μαζικής εστίασης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες του περιπτέρου της Α. & Δ. Βαρανάκης. Επαγγελματικοί φούρνοι για κάθε χρήση, μηχανές παραγωγής παγωτού, φρέσκων ζυμαρικών, πάγου, κ.ά. πλυντήρια και κάθε είδους μηχανήματα για τη μαζική εστίαση.

Egreen ZinCo

Ολοκληρωμένη τεχνολογία φυτεμένων δωμάτων στον ξενοδοχειακό χώρο παρουσίασε η egreen, η οποία παρέχει τεχνογνωσία και εξειδικευμένες λύσεις για την αισθητική, περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση νέων & υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

Poolstones

Η σπονδυλωτή σχάρα πισίνας αλλά και άλλες πέτρινες κατασκευές που αφορούν τον χώρο της πισίνας αποτέλεσαν το επίκεντρο των προϊόντων που παρουσίασε στους επισκέπτες της Xenia 2018 η Poolstones. Η εταιρεία, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρία στην επεξεργασία διακοσμητικών πετρωμάτων, εξάγει τα προϊόντα της σε τουλάχιστον 40 χώρες του εξωτερικού.

Technientos design

Πάγκους ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, για ξενοδοχεία, κουζίνες, μπαρ, εστιατόρια και πολλές ακόμα χρήσεις, είδαν οι επισκέπτες στο περίπτερο της Technientos, όπου μπορούσαν να βρουν λύσεις που προσφέρουν εργονομία και λειτουργικότητα, σε ένα περιβάλλον φιλόξενο για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Verpan

Πόρτες κεντρικής εισόδου του ξενοδοχείου, πόρτες εισόδου δωματίων αλλά πόρτες μπάνιων παρουσίασε η Verpan στο περίπτερό της στο Hall 2 της Xenia 2018, το οποίο επισκέφθηκαν εκατοντάδες επαγγελματίες, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καινοτομίες της Verpan τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και σε επίπεδο υλικών. Στο περίπτερο εκτέθηκε μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε μοντέρνους αλλά και κλασικούς συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών, σε άριστη ποιότητα και με τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές.

Royal Paints

Μια φρέσκια πρόταση στο χώρο παρασκευής χρωμάτων. Στηριζόμενη σε νέες τεχνικές και τεχνολογικές λύσεις, η Royal Paints παρουσίασε τα προϊόντα της, που χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα, φιλικότητα στο περιβάλλον, υψηλή αξία σε σχέση με το κόστος τους. Η τεχνολογία χρωμάτων της Royal Paints έχει αμερικάνικη προέλευση, προσαρμοσμένη στις ειδικές Μεσογειακές και Ελληνικές συνθήκες.

Μπρέντας

Αντλίες, φίλτρα νερού, γεννήτριες αλλά και συστήματα επεξεργασίας νερού (όπως αφαλάτωση, αποκλήρυνση, αντίστροφη όσμωση) παρουσίασε στους ξενοδόχους η Μπρέντας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία αντιπροσωπεύει δοκιμασμένα και επιλεγμένα προϊόντα από κορυφαίους οίκους του εξωτερικού με υψηλές προδιαγραφές. Πρόκειται για μηχανήματα απολύτως χρήσιμα για τα ξενοδοχεία, ειδικά στην επαρχία, όπου το νερό απαιτεί ειδική επεξεργασία πριν τη χρήση.

HiT S.A.

Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών για υψηλό δείκτη ψηφιακής ασφάλειας σε κάθε μηχανογραφημένη τουριστική επιχείρηση, η νέα συμβουλευτική εταιρεία HiT exelixis S.A. που δημιούργησε η HiT, είναι εξειδικευμένη στη διαχείριση δεδομένων φιλοξενίας. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης ασφάλειας δικτύου των ξενοδοχειακών μονάδων και αλυσίδων τις οποίες ήδη μηχανογραφεί η HiT S.A. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η HiT είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει καινούριες λύσεις, όπως το Paperless Check In, τη διασύνδεση με τραπεζικά ιδρύματα για άμεση χρέωση της πιστωτικής κάρτας, την υπηρεσία συμμόρφωσης ξενοδοχείων με το GDPR, την αναγνώριση πελάτη στα POS μέσω της κάρτας δωματίου και πολλά άλλα.

Economist Hellas S.A.

Η αλματώδης ανάπτυξη του τουρισμού απαιτεί και την υποστήριξη εξειδικευμένων εταιρειών συμβούλων όπως η Economist Hellas, μέλος του Ομίλου Diversa Holdings. Συμβουλευτικές υπηρεσίες, οικονομοτεχνικές και διεθνείς μελέτες, διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου, προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, προγράμματα ΕΣΠΑ, νεανική επιχειρηματικότητα, διοίκηση έργων, τεχνολογικές υπηρεσίες, πληροφοριακά συστήματα, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, marketing management, green technology, όλα στη ιάθεση των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν αναπτυξιακό όραμα.