Oceanica Collection: Η τέχνη του επίπλου που ξεχωρίζει

Α Decrease font Enlarge font
Oceanica Collection: Η τέχνη του επίπλου που ξεχωρίζειΙάκωβος Φαμέλης Ιδιοκτήτης της Fameli Furniture | Ασημίνα-Γεωργία Τσάκωνα Αrchitect/Designer & Director της AGT design London | Σταύρος Τσομπανίδης Iδρυτής της PHEE

Μια ξεχωριστή πρόταση για εξατομικευμένες λύσεις στην κατασκευή επίπλων για τα ξενοδοχεία αποτελεί η Oceanica Collection by AGT design. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών εταιρειών του χώρου. Η Ασημίνα- Γεωργία Τσάκωνα, Architect/Designer & Director της AGT design London, ο Ιάκωβος Φαμέλης, ιδιοκτήτης της Fameli Furniture και ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της PHEE, περιγράφουν τη φιλοσοφία τους.

Ποιες λύσεις επίπλου μπορεί να βρει μία ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Oceanica by AGT design;

Θεωρώντας πως κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση έχει, όπως και οι ίδιοι οι πελάτες της, τη δική της ταυτότητα, αλλά και τις δικές της ανάγκες, η Oceanica Collection «αναδύθηκε» από την AGT design London με στόχο να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, βασισμένες στην αγάπη για τον καινοτόμο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα.

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται λοιπόν από τη μαζική και πανομοιότυπη παραγωγή επίπλων, δίχως φροντίδα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη, κάθε χώρου και κάθε περίστασης, οι άνθρωποι της Oceanica Collection αποφάσισαν να... αντισταθούν, επιμένοντας στην κατασκευή επίπλων εμπνευσμένων από την τέχνη και υλοποιημένων με μεράκι και υλικά που είναι συμβατά με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, πρόθεση των εταιρειών που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν την Oceanica collection είναι να αναδείξουν μια νέα εφαρμογή του PHEEboard, το οποίο έχει αναπτύξει και παράγει η PHEE. Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο φυσικό υλικό με μοναδικές ιδιότητες και σχεδιασμό, που προκύπτει από την ανακύκλωση των φύλλων του θαλάσσιου φυτού Posidonia Oceanica, που ξεβράζονται ετησίως στο παράκτιο μέτωπο της Μεσογείου.Τα γνωστά σε όλους μας, ως φύκια, αποκτούν δεύτερη ζωή και σε συνδυασμό με τον καινοτόμο σχεδιασμό της AGT και την υψηλή ποιότητα κατασκευής της Fameli Furniture, μεταφέρουν τη θαλάσσια αύρα στους εσωτερικούς χώρους.

Και οι τρεις εταιρείες είναι αναγνωρισμένες στον κλάδο τους: Το PHEEboard έχει επιλεγεί από το περιοδικό Forbes ως μια από τις πιο ανερχόμενες καινοτομίες παγκοσμίως στον κλάδο των νέων βιώσιμων υλικών. Η AGT design London, απέσπασε πριν λίγους μήνες διάκριση καινοτόμου σχεδιασμού, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Fameli Furniture με συνεχή παρουσία 50 χρόνων στον χώρο του επίπλου και του επαγγελματικού εξοπλισμού παραμένει ο σταθερός σύνδεσμος της χειροποίητης τέχνης και της οργανωμένης παραγωγικής διαδικασίας έχοντας επενδύσει στην καθετοποίηση της μονάδας της έτσι ώστε να μπορει να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας;

Αν μπορούσαμε να απαντήσουμε σε μία πρόταση σε αυτό το ερώτημα, η απάντηση είναι σίγουρα το πάθος μας για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, η «εμμονή» μας για την προτίμηση υλικών που αντλούνται από τη φύση αλλά δεν εξαντλούνται στη φύση, καθώς και η προσήλωσή μας στην προσεγμένη παραγωγική διαδικασία.

Βαθιά πεποίθησή μας άλλωστε είναι πως μόνο ό,τι δημιουργείται με αγάπη και φροντίδα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να σταθεί όντως χωρίς φόβο απέναντι στο χρόνο και καταφέρνει να παραμείνει κλασικό. Και για εμάς κλασικό είναι καθετί που μπαίνει στη ζωή μας όχι μόνο για να μας εξυπηρετήσει, αλλά και για να μας δημιουργήσει μία όμορφη, ανεξίτηλη ανάμνηση.

Η Oceanica Collection, λοιπόν, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα των προϊόντων της αφενός χρησιμοποιεί σε κάθε στάδιό της την καινοτομία και αφετέρου διαπνέεται από σεβασμό προς το περιβάλλον και τις ιδιαίτερες επιθυμίες των μελλοντικών χρηστών της.

Άρα, θα λέγαμε ότι, συγκριτικα πλεονεκτήματά μας είναι οι ίδιες οι αξίες και οι προτεραιότητές μας και πως για να πετύχουμε να «ενώσουμε» σε ένα υψηλής αισθητικής «παιχνίδισμα» την αύρα του ωκεανού, τα φύκια της Μεσογείου και το σύγχρονο σχεδιασμό, οι άνθρωποι της Oceanica Collection «επένδυσαν» στο καινοτόμο design της AGT design, στην τεχνογνωσία της Famelis Furniture και στο οικολογικό πάνελ της PHEE που χρησιμοποιείται, πρέπει να σημειωθεί, ως πρώτη ύλη σε όλα τα έπιπλα της συλλογής.

Ποιες καινοτομίες λάνσαρε η AGT design London με την Oceanica Collection στη φετινή XENIA;

Η Oceanica είναι μία συλλογή, βασική καινοτομία της οποίας είναι ότι παράγει τέχνη, δημιουργεί μνήμες και προκαλεί συναισθήματα, μεταφέροντας την αύρα της θάλασσας μέσα στον αστικό χώρο. Δεν ενδιαφέρεται, άρα, να αποτελέσει ακόμη μία πρόταση. Ενδιαφέρεται στο να προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα, σε διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές ανάγκες, αισθητική και παραστάσεις. Με υπερηφάνεια, λοιπόν, οι άνθρωποι των τριών εταιρειών οραματιστήκαμε, και η AGT design ανέλαβε να σχεδιάσει, μία συλλογή που θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει την αίσθηση του ωκεανού ακόμη και σε έναν κλειστό χώρο, όπως είναι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Και αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού κατά τη διάρκεια παρουσίασης της δουλειάς μας στη φετινή XENIA, μάλλον το καταφέραμε...

www.agtdesign.co.uk | www.fameli.gr | www.phee.gr