Ο κ.Κικίλιας στο Φόρουμ του ΞΕΕ | Το 2022 μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

Α Decrease font Enlarge font
Ο κ.Κικίλιας στο Φόρουμ του ΞΕΕ | Το 2022 μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

To 2022 μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, κάτι που θα στηρίξει την εθνική μας οικονομία, αφού το 25% του ΑΕΠ παράγεται, άμεσα και έμμεσα, από τις τουριστικές δραστηριότητες, τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της έκθεσης xenia, με την υποστήριξη της Phocuswright.

Ο κ.Κικίλιας ανέφερε ότι οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για τη θερινή σεζόν του 2022 είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τις προκρατήσεις που είχαν γίνει για το καλοκαίρι του 2019 τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε επίσης τις συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και τουρ οπερέιτορ, που ενισχύουν τις θετικές εκτιμήσεις για το 2022. Είπε ενδεικτικά ότι οι συμφωνίες με Air France και Transavia προβλέπουν αύξηση θέσεων κατά 50-50% έναντι του 2019, η British Airways προσθέτει πτήσεις από επιπλέον αεροδρόμια για Ελλάδα και προς δυο ακόμη ελληνικούς προορισμούς, από τις ΗΠΑ θα υπάρχουν 14 πτήσεις, ενώ η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, όταν πριν ξεκινούσε στα μέσα Απριλίου.

Τουρισμός όλο το χρόνο και νέοι προορισμοί

Ο κ.Κικίλιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική επιλογή να επιχειρηθεί η προσέλκυση τουριστών και κατά την εκτός αιχμής σεζόν σε ηπειρωτικούς προορισμούς και στο εσωτερικό όλων των περιφερειών,

Τόνισε ότι θα υπάρξει σχετική καμπάνια για τουρισμό τον χειμώνα στη χώρα μας, όπως και για city break στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν μελέτες και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις για τη φέρουσα ικανότητα τουριστικών προορισμών.