Φόρουμ ΞΕΕ | Αλ.Βασιλικός: Ο κλάδος της φιλοξενίας θα επιστρέψει στην κορυφή

Α Decrease font Enlarge font
Φόρουμ ΞΕΕ | Αλ.Βασιλικός: Ο κλάδος της φιλοξενίας θα επιστρέψει στην κορυφή

Στο νέο κόσμο μετά την πανδημία τίποτα δεν θα είναι ίδιο με όσα ξέραμε πριν, τόνισε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με την υποστήριξη της Phocuswright, στο πλαίσιο της έκθεσης xenia, που άνοιξε σήμερα 27 Νοεμβρίου τις πύλες της.

Ο κ.Βασιλικός επισήμανε ότι η έρευνα της Phocus wright, που θα παρουσιασθεί στη συνέχεια του Φόρουμ, θα μας δείξει τις τάσεις, τους φόβους και τις επιθυμίες των ταξιδιωτών για την επόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ υπογράμμισε ότι η αποκωδικοποίηση της νέας πραγματικότητας θα είναι καθοριστική στη στρατηγική και στη λήψη αποφάσεων από τους επίσημους φορείς και τις επιχειρήσεις, ανέφερε με τον νέο υπουργό οι επαγγελματικοί φορείς και το ΞΕΕ έχουν χαρτογραφήσει τις κινήσεις προς τη νέα εποχή, επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια της Ηotrec στήριξε τον κλάδο και κατέληξε με την αισιόδοξη εκτίμηση ότι όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη ο ελληνικός τουρισμός θα επιστρέψει στην κορυφή.

 

Προσερχόμενος στο Φόρουμ, ο κ.Βασιλικός και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, απέφυγε τις προβλέψεις για τη νέα χρονιά, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχουν παραδοχές, ενώ βρισκόμαστε διεθνώς σε μια κατάσταση ανησυχίας από τις πιθανές μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι με την ανάκαμψη θα κινηθούν ανοδικά και τα επαγγελματικά ταξίδια, τα συνέδρια και οι εκθέσεις.