Έρευνα | Phocuswright: 2 στους 3 τουρίστες δεν φοβούνται πλέον να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας

Α Decrease font Enlarge font
Έρευνα | Phocuswright: 2 στους 3 τουρίστες δεν φοβούνται πλέον να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας

Η ανάκαμψη της τουριστικης βιομηχανίας στην μετά την πανδημια εποχή έχει ήδη ξεκινήσει, ιδιαίτερα για δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα, με δυο στους τρεις καταναλωτές να μην φοβούνται πλέον να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας.

Η χαλάρωση και η ξεκούραση αποτελούν  τα κορυφαία κίνητρα για τους καταναλωτές μετά την διετή ταλαιπωρία της πανδημίας και η χώρα μας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τις παραλίες και τις εξοχές της που βοηθούν τους επισκέπτες ώστε να χαλαρώοσυν και να ξεκουραστούν.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που ανέδειξε  ο Peter O'Connor, Senior Market Analyst της Phocuswright παρουσιάζοντας  την έρευνα για τους οδηγούς  ικανοποίησης πελατών σε μια ανανεωμένη ταξιδιωτική αγορά στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας που επέστρεψε ως υβριδικό γεγονός, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στο Metropolitan Expo.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και υποστηρίζεται από την Phocuswright, τον παγκόσμιο ηγέτη στην πρωτογενή έρευνα αγοράς για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο «Η φιλοξενία στη μετά τον Covid εποχή» κι εστιάζει στους κύριους μοχλούς και τις τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, στη μετά τον Covid 19 εποχή.

Οι οδηγοί των καταναλωτών σε μια ανανεωμένη ταξιδιωτική αγορά και ο τρόπος με τον οποίο απαντώνται μέσω των τμημάτων μάρκετινγκ και πωλήσεων των ξενοδοχείων μαζί με τον ηγετικό ρόλο της βιωσιμότητας στο μέλλον του τουρισμού, είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων της ατζέντας του φόρουμ.

Με βάση την επιτυχία των τελευταίων τεσσάρων διαδοχικών εκδηλώσεων, το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, εξασφάλισε για άλλη μια φορά ομιλητές κορυφαίου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων παγκόσμιων ξενοδοχειακών εταιρειών, αναγνωρισμένων συμβούλων στον τουριστικό τομέα και ηγέτες του κλάδου.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, παρότι οι περιορισμοί του Covid-19 επιτρέπουν μόνο περιορισμένη φυσική παρουσία, το φετινό φόρουμ εγγυάται για άλλη μια φορά μια παγκόσμιας κλάσης εκδήλωση δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας.