Η 1η μέρα της XENIA ολοκληρώθηκε

Α Decrease font Enlarge font
Η 1η μέρα της XENIA ολοκληρώθηκε

Πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο του Τουρισμού, έδωσαν το παρόν την 1η ημέρα της covidfree Xenia. Η μαζική προσέλευση επαγγελματιών από τον ξενοδοχειακό κλάδο, χαρακτηρίστηκε και από την ποιότητά τους, γεγονός που εξήραν και οι εκθέτες αισιοδοξώντας για νέες επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η Xenia 2021 επιβεβαιώνει τον τίτλο της premium έκθεσης στην Ελλάδα για τα ξενοδοχεία και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και ενημέρωσης νέων τάσεων. Ένα πλήθος καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και σε covid-free περιβάλλον, σημαντικοί decision makers του κλάδου, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, αλλά και να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις σε επίπεδο παροχών υπηρεσιών για τον κλάδο της Φιλοξενίας.

Οι 350 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να βρουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν το ξενοδοχείο τους ή το κατάλυμά τους και να φύγουν από την έκθεση με πραγματικές προτάσεις και ιδέες αλλά και φυσικά τέλος να συγκρίνουν τιμές και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Στα σχόλιά τους οι εκθέτες τονίζουν ότι η προσέλευση των επαγγελματιών ήδη από την πρώτη ημέρα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Xenia πραγματοποιήθηκαν στην συνεδριακή αίθουσα C1 του εκθεσιακού κέντρου από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πλήθος εκπροσώπων θεσμικών φορέων του κλάδου αλλά και στελεχών της αγοράς.

.Κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν την πρώτη ημέρα τόσο οι ομιλίες του Digi Hotel όσο και του Build Hotel. Οι εισηγήσεις όσο και τα panel κέντρισαν το ενδιαφέρον επισκεπτών, αλλά και εκθετών, που γέμισαν τα δύο stages που είχαν στηθεί στα Hall 3 και Hall 2 αντίστοιχα. Δεκάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της Xenia 2021, οι οποίες κάλυψαν κάθε πτυχή του hotel management, του sustainability και του ψηφιακού marketing. Από νωρίς το πρωί μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης, οι ξενοδόχοι συνέρρεαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων, για να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα θεματικών events την 1η μέρα της έκθεσης.

H έκθεση φιλοξένησε και το 5o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το ΞΕΕ, του οποίου χρυσός χορηγός ήταν η Xenia. 

Παράλληλα, ο σύμβουλος chef του Ελληνικού Πρωινού, κ. Στράτος Ιωσηφέλλης και η chef κα Ελπίδα Χαραλαμπίδου ανέδειξαν την 1η μέρα, μέσα από μοναδικές συνταγές, το Ελληνικό Πρωινό, του ΞΕΕ.