Λαμπερά εγκαίνια για την Χenia 2021

Α Decrease font Enlarge font
Λαμπερά εγκαίνια για την Χenia 2021

Εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, θεσμικοί φορείς αλλά και στελέχη του κλάδου, έδωσαν το «παρόν» στα εγκαίνια της Xenia 2021, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 10:30, στην συνεδριακή αίθουσα C1 του Metropolitan Expo, από τoν υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια για τη διεξαγωγή της έκθεσης σε covid free συνθήκες. Τόνισε ακόμη πως οι προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό το 2022 είναι πολύ μεγάλες, με την ΧΕΝΙΑ να συνεισφέρει καταλυτικά στην ανάδειξη της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας, καθώς πρόκειται για την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου.

Στην συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM ΑΕ, διοργανώτριας εταιρίας της Xenia, κ. Θανάσης Παναγούλιας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2021, ο Τουρισμός, όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, αλλά κατόρθωσε παράλληλα να δείξει την τεράστια δυναμική που έχει και να στέλνει ήδη από τώρα αισιόδοξα μηνύματα για τη σεζόν του 2022.   Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία, η Χenia 2021, έρχεται να συμβάλλει σε αυτή την δυναμική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και να διαμορφώσει μαζί με τους 350 εκθέτες της ένα φωτεινό και προσοδοφόρο μέλλον, για τους επαγγελματίες του κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε ότι «η στρατηγική απόφαση να διοργανώνουμε το International Hospitality Forum στην έκθεση, παραμένει γιατί η ΧΕΝΙΑ είναι το ραντεβού των ξενοδόχων, είναι ο χώρος στον οποίο ακόμη και στην δύσκολη αυτή περίοδο, γίνονται συναντήσεις και κλείνονται συμφωνίες.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν εκτός από σημαντικά στελέχη του Ξενοδοχειακού κλάδου και της Τουριστικής Βιομηχανίας και εκπρόσωποι του πολιτικού και θεσμικού χώρου, όπως: ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, η κα Ανδρεάδου Άννη, Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου και η κα Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο κ. Αρτούρ Πιότρ Λόμπαρτ, Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, ο κ. Αττατάρν Γουνγκτσαναμάς, Πρέσβης της Ταυλάνδης στην Ελλάδα και ο κ. Αχέντ Αλί Σειντάτ, Πρέσβης της Ιορδανίας στην Ελλάδα, και η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, κα Έλενα Παίβα.

Μετά το πέρας των εγκαινίων διεξήχθη το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, με την οργανωτική υπογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί την έκθεση και να μιλήσει με πλήθος εκθετών.