Χenia Build Hotel: Sustainability, Design and Challenges

Α Decrease font Enlarge font
Χenia Build Hotel: Sustainability, Design and Challenges

Ο κομβικός ρόλος των υποδομών του ξενοδοχείου στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη μίας περιοχής και ο σημαντικός ρόλος του κατασκευαστικού τομέα, αναδεικνύονται μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις αρχιτεκτόνων, εκπροσώπων κατασκευαστικών εταιρειών και ξενοδόχων στο πλαίσιο της εκδήλωσης Χenia Build Hotel  με κεντρικό τίτλο “Sustainability: Design and Challenges”, στο stage του στο Hall 2.

To πρόγραμμα την 1η ημέρα, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, άνοιξε ο Δρ.Παππάς, επικεφαλής της Green Evolution AE και Διευθυντής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) για την περιοχή της Μεσογείου. Ο Δρ. Παππάς, που είναι εκ των υπευθύνων στη διαμόρφωση του προγράμματος της εκδήλωσης. Ο ομιλητής τόνισε πως η αειφορία δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η διαδικασία και συγκεκριμένα πως δεν πρόκειται για τον αυτοσκοπό αλλά για το μέσο ώστε να επιτευχθεί τουρισμός με ποιότητα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Χαράλαμπος Βούλγαρης (Voulgaris Hospitality Group), ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων στην Κέρκυρα (Kontokali Bay Resort & Spa, Aeolos Beach και Olivar Suites) και ακολούθησε η κα. Μαρία Λουγάρη, ιδιοκτήτρια του Castelli Hotel στη Ζάκυνθο. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στο πώς η αειφορία εντάσσεται στον ξενοδοχειακό τομέα και μίλησαν τόσο για τα οφέλη όσο και για τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτή.

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η συζήτηση στο panel με θέμα το «αειφόρο ξενοδοχείο», όπου δόθηκε έμφαση στην πιστοποίηση, στην επόμενη ημέρα αυτής, τις παγκόσμιες τάσεις, αλλά και τις εγχώριες εξελίξεις. Σε αυτή συμμετείχαν ο Δρ. Ιωάννης Παππάς ως συντονιστής, ο κος Ανδρέας Μπράτης, (Olympia Golden Beach Resort), ο κος Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο κος Αντώνης Νικολουδάκης (Eleon Grand Resort), η κα. Ρόζα Τσιριγώτη (NJV Athens Plaza), η κα. Νατάσα Αντωνοπούλου (Ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης) και ο κος Γιώργος Παλιούρας (Rhapsody Travel). 

 

Εναρμόνιση υποδομών και φυσικού περιβάλλοντος 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το περιοδικό αρχιτεκτονικής και design «ek» (εκ των υπευθύνων του προγράμματος της εκδήλωσης)  με τον κ. Σταύρο Μαρτίνο να αναλαμβάνει χρέη συντονιστή. Οι ομιλίες και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στην ανάπτυξη και την ανάδειξη υποδομών και υπηρεσιών που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της βιωσιμότητας. Ακολούθησε ένα panel με θέμα «Σύγχρονη ματιά στην κρητική φιλοξενία», όπου παρουσιάστηκε το όραμα, η στρατηγική και η υλοποίηση του ξενοδοχείου «Royal Senses: Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton».