Δ. Σερίφης: Κρατήσεις από 128 χώρες στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της Nelios

Α Decrease font Enlarge font
Δ. Σερίφης: Κρατήσεις από 128 χώρες στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της Nelios

Στο ζήτημα των μεμονωμένων κρατήσεων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Σερίφης από την Nelios, συμμετέχοντας σε πάνελ στην εκδήλωση XENIA DIGI HOTEL, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Xenia 2019.

Ο κ. Σερίφης μιλώντας στο πάνελ με θέμα Δημιουργώντας ζήτηση online για προσέλκυση μεμονωμένων κρατήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Νelios συνεργάζεται με περισσότερα από 300 ξενοδοχεία όλων των τύπων στους περισσότερους προορισμούς της Ελλάδας.  Μέσω της εταιρείας τα ελληνικά ξενοδοχεία δέχονται κρατήσεις από 128 χώρες, που δεν έχουν όλες απευθείας συνδέσεις με τη χώρα μας. Στη συνέχεια, τόνισε ότι είναι πολλοί οι τουρίστες στον πλανήτη που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και έρχονται ως μεμονωμένοι επισκέπτες, καθώς δεν υπάρχουν κανάλια διανομής σε όλες τις χώρες. Μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση των μεμονωμένων τουριστών παίζει και το destination marketing. Τέλος, ο κ. Σερίφης ανέφερε ότι φέτος, η χώρα που κατέκτησε την πρώτη θέση στην αύξηση των on -lineκρατήσεων στην Ελλάδα βάσει των στατιστικών της Nelios, ήταν η Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι στο Digi Hotel καταξιωμένα στελέχη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και ειδικοί της αγοράς του digital marketing, ανέλυσαν το μπουκέτο των θεμάτων του Digi Hotel μέσα από ένα πολύωρο πρόγραμμα, στο ειδικά διαμορφωμένο stage της εκδήλωσης. Τα θέματα, χωρισμένα σε ενότητες, έδωσαν το στίγμα των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς. Μέσα από πάνελς και εξειδικευμένες ομιλίες και παραδείγματα πραγματοποιήθηκε η χαρτογράφηση της digital αγοράς της βιομηχανίας της φιλοξενίας. Με τα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα ξενοδόχο, μέσα από το Digi Hotel δόθηκαν λύσεις και απαντήσεις, για τη Digital στρατηγική του ξενοδοχείου σε περιόδους μειωμένης τουριστικής κίνησης, ενώ αναλύθηκε με μεγάλη λεπτομέρεια όλο το θέμα των ψηφιακών πωλήσεων.