Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός του lobby

Α Decrease font Enlarge font
Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός του lobby

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο lobby του ξενοδοχείου, είναι ο φωτισμός. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να ανυψώσει τον βασικό αυτό χώρο που αποτελεί και την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, ή να τον υποβιβάσει. Η αλήθεια είναι ότι η προαγωγή του χώρου υποδοχής και ανάπαυλας των επισκεπτών, μπορεί να επιτευχθεί θαυμάσια, για παράδειγμα με την τοποθέτηση ενός και μόνο πολυελαίου. Η σωστή χρήση του φωτισμού, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ολόκληρη την ατμόσφαιρα του εσωτερικού σχεδιασμού του ξενοδοχείου, ενώ παίζει και ιδιαίτερο ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της προσωπικότητας και της λειτουργικότητας οποιουδήποτε χώρου του ξενοδοχείου. Λόγου χάριν, ένας πολυέλαιος sputnik προσθέτει μια εκλεπτυσμένη και εξατομικευμένη αφή στον χώρο, εξυπηρετώντας παράλληλα τη λειτουργικότητα, αφού μπορεί να αναδείξειτα σημεία που επιθυμεί ο ξενοδόχος.

Ένα καλό σχέδιο φωτισμού, προϋποθέτειτη χρήση διαφορετικών ειδών φώτων σε διάφορα επίπεδα, τα οποία δένουν αρμονικά δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα αυτό μπορούν τα το προσφέρουν μεταξύ άλλων, δύο ασύμμετροι πολυέλαιοι.

Εάν το lobby του ξενοδοχείου απαρτίζεται από διαφορετικές ζώνες, είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής φωτισμός χωρίς να εξουδετερώνονται άλλες περιοχές.

Επιπροσθέτως, οι λαμπτήρες είναι μια σοβαρή παράμετρος που πρέπει έχει κανείς υπόψη, τη στιγμή που επιλέγει τον κατάλληλο πολυέλαιο. Οι ενεργειακοί λαμπτήρες, των οποίων το φως «φθίνει» φυσικά, είναι η καλύτερη επιλογή για ζεστούς τόνους φωτός, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα αλλαγής του εσωτερικού σχεδιασμού ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμά, ένας πολυέλαιος με 20 ενεργειακούς λαμπτήρες, προσδίδει στο χώρο του lobby την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας, αλλά και της οικειότητας. Ένα πολύ καλό υλικό είναι και ο ορείχαλκος, του οποίου οι φυσικές ανταύγειες βοηθούν στην επίτευξη της επιθυμητής ατμόσφαιρας.

Από τη θεωρία στην πράξη, υπάρχει μεγάλη απόσταση, για το λόγο αυτό ο λεπτομερής σχεδιασμός του πολυελαίου σε συνάρτηση με το χώρο, είναι απαραίτητος. Εξάλλου, ένας κακός φωτισμός μπορεί εύκολα να κάνει το ξενοδοχείο να φαίνεται παλιομοδίτικο και μη ελκυστικό. Ωστόσο, ο σχεδιασμός φωτισμού του ξενοδοχείου θα πρέπει συνάδει με την προσωπικότητα και το γενικότερο στυλ ενός brand. Εάν η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου αποπνέει κλασικό στιλ, τότε ένας λαμπτήρας σχεδιασμού 1950 είναι το ιδανικό κομμάτι για να αποδώσει την προσδοκώμενη ατμόσφαιρα και να μεταμορφώσειτα πάντα γύρω του. Διαφορετικά, αν το brand είναι εμπνευσμένο από μια πιο βιομηχανική και τεχνολογική ατμόσφαιρα, τότε είναι πιο βιώσιμο ένα στυλ φωτισμού που ακολουθεί τις μοντέρνες τάσεις.