Οι κυριότερες τάσεις στο design των ξενοδοχείων

Α Decrease font Enlarge font
Οι κυριότερες τάσεις στο design των ξενοδοχείων

Η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό οδηγεί στην ανανέωση των εγκαταστάσεων των ξενοδοχειακών μονάδων, τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων.

Τις καινοτομίες, που εισάγονται στο design και τη διακόσμηση ξενοδοχείων, αποκαλύπτει μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη Βρετανία στο σχεδιασμό εστιατορίων και μπαρ στα ξενοδοχεία, η DAWNVALE GROUP. Οι τάσεις αυτές εξελίσσονται συνεχώς, και προκειμένου τα ξενοδοχεία να διατηρήσουν ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού και να αποφύγουν το χαρακτηρισμό τους ως παρωχημένα, χρειάζεται να έχουν καλοσυντηρημένη διακόσμηση και σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις.

Οι κυριότερες τάσεις, που καταγράφηκαν το 2019, είναι..

Ζωντανοί τοίχοι

Γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι στα ξενοδοχεία, είτε σημεία που κλέβουν την προσοχή στο lobby είτε στα εστιατόρια. Οι κάθετοι κήποι συναντώνται όλο και πιο συχνά στα σύγχρονα σπίτια και με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις διασωληνώσεων νερού αυτοί οι τοίχοι γεμάτοι φυτά δεν είναι απλώς εντυπωσιακοί, αλλά αποτελούν ένδειξη της δέσμευσης του ξενοδοχείου για την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλος τύπος ζωντανού τοίχου είναι το τρεχούμενο νερό, με φόντο γυαλισμένο ατσάλι ή καθρέφτη. Αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν φωτισμό LED και προσθέτουν το στοιχείο του εντυπωσιασμού και του σύγχρονου περιβάλλοντος στα ξενοδοχεία.

Παραδοσιακά σχήµατα µε σύγχρονα υφάσµατα

Οι καρέκλες-κούνιες επιστρέφουν στις τάσεις το 2019, όμως με μια σύγχρονη εκδοχή τους. Τα δερμάτινα είδη θεωρούνται αναχρονιστικά και, αντίθετα, τα σύγχρονα υφάσματα ντύνουν τις άνετες αυτές καρέκλες στα lobby και στα δωμάτια.

Επίπλωση πολλών χρήσεων

Οποιοδήποτε κι αν είναι το στυλ των δωματίων, τα έπιπλα πρέπει να εξυπηρετούν έναν σκοπό. Το 2019 θα υπάρχουν περισσότερα έξυπνα αντικείμενα τα οποία θα κοσμούν τα δωμάτια ξενοδοχείων, ιδιαίτερα εφόσον οι ξενοδόχοι πασχίζουν να αυξήσουν τους χώρους με επίπλωση διαφορετικών χρήσεων. Από τον φωτισμό του επίπλου τουαλέτας που διαθέτει ενσωματωμένους φορτιστές και θήρες USB για λάπτοπ και άλλα στοιχεία τεχνολογίας μέχρι τα στυλάτα φωτιστικά που χρησιμεύουν και ως ξυπνητήρια, η επίπλωση με πολλές χρήσεις δεν εξοικονομεί απλώς χώρο αλλά είναι και ευχάριστη στο «μάτι».

Πινελιές πραγµατικής πολυτέλειας

Οι επισκέπτες καταβάλλουν περισσότερα χρήματα για διαμονή σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρει περισσότερα από απλή διαμονή, επομένως τα μπάνια με ενσωματωμένες λειτουργίες τζακούζι, το λουτρό με αρωματοθεραπεία, τα πολυτελή πλακάκια και οι ράγες για τις πετσέτες με τεχνοτροπία είναι μερικές από τις τάσεις που πρέπει να παρακολουθήσουν οι ξενοδόχοι στην προσπάθειά τους να προσφέρουν στους επισκέπτες των ξενοδοχείων μια εμπειρία παρά απλώς ένα μέρος να κοιμηθούν.