Αξεσουάρ πισίνας: Κάτι παραπάνω από φουσκωτά φλαμίνγκο

Α Decrease font Enlarge font
Αξεσουάρ πισίνας: Κάτι παραπάνω από φουσκωτά φλαμίνγκο

Οι υδάτινες επιφάνειες είναι ένα από τα σηµαντικότερα στοιχεία ενός θερινού resort.


Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία προσανατολίζονται στην αύξηση των χώρων κολύμβησης ή των διακοσμητικών δεξαμενών νερού, αφού τις περισσότερες ώρες της ημέρας, οι επισκέπτες τους τις περνούν είτε μέσα στην πισίνα, είτε στους περιβάλλοντες χώρους με τις τεχνητές λίμνες και τους υδάτινους διαδρόμους.

Ειδικότερα, η εξειδίκευση στις πισίνες, όπου θεωρούνται από τους επικερδέστερους χώρους των θερινών resort, κυρίως λόγω της πολύωρης, σταθερής κατανάλωσης, δεν περιορίζεται πλέον στην «μεγάλη πισίνα» και στην «παιδική πισίνα».

Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν κολύμπι από νωρίς, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τις παιδικές πισίνες, οι οποίες φιλοξενούν κυρίως βρέφη και νήπια. Επιπροσθέτως, τα σωσίβια έχουν εξελιχθεί σε ασφαλέστερα και πιο ελαφριά εξαρτήματα αλλά και σε είδη παιχνιδιού. Σημαντικά βοηθητικές, είναι επίσης οι ισοθερμικές, ολόσωμες στολές κολύμβησης, οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να βρίσκονται κάτω από τον ήλιο πολύ περισσότερες ώρες από πριν. Πλήρως προστατευμένα, τα παιδιά «παραχωρούν» με αυτόν τον τρόπο περισσότερο χρόνο στους ενήλικες που τα συνοδεύουν, αφού δεν χρειάζεται πλέον να τα προφυλάσσουν στο σκιερό δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στη βεράντα. Έχοντας λοιπόν εντοπίσει το γεγονός ότι τα παιδιά περνούν πια αρκετό χρόνο στις πισίνες των ενηλίκων, τα μεγάλα ξενοδοχεία φρόντισαν να εξοπλίσουν τις πισίνες τους με φουσκωτά παιχνίδια νέας γενιάς. Σε ειδικά διαμορφωμένα στέγαστρα που τοποθετούνται στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας, ο επισκέπτης μπορεί να ενοικιάσει φουσκωτά παιχνίδια σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά και φουσκωτά εκπαιδευτικά παιχνίδια τα οποία επιπλέουν στην πισίνα, όπως είναι το φουσκωτό σκάκι, η τρίλιζα, τα φουσκωτά ρόπαλα και μπαλάκια αλλά και οι αθόρυβες φουσκωτές ρακέτες μπάντμιντον και πινγκ πονγκ.

Το κέρδος για τα ξενοδοχεία είναι διττό: Από τη μία, προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες και κατ’ επέκταση εμπειρίες στους πελάτες τους, έχοντας παράλληλα επιπρόσθετο κέρδος, κι από την άλλη κρατούν απασχολημένα και χαρούμενα τα παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, οι ενήλικες δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν χρήματα για ένα και μόνο φουσκωτό είδος, το οποίο και θα τους είναι βάρος ή άχρηστο κατά την αναχώρησή τους, ενώ έχουν την επιλογή να ενοικιάζουν κάθε μέρα ένα διαφορετικό παιχνίδι για τα παιδιά, τα οποία και θα το εκτιμήσουν περισσότερο.