Αρωματοθεραπεία στους χώρους του ξενοδοχείου

Α Decrease font Enlarge font
Αρωματοθεραπεία στους χώρους του ξενοδοχείου

Η αρωµατοθεραπεία στα ξενοδοχεία δεν είναι πλέον µόνο προνόµιο των πελατών του Spa. Η έννοια του αρώµατος, έχει προαχθεί σε επιστήµη στον χώρο της φιλοξενίας, αφού συµβάλλει στην απογείωση της εµπειρίας του πελάτη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των κοινόχρηστων χώρων και κυρίως λόγω του μεγέθους τους, οι εταιρείες που εμπορεύονται, εγκαθιστούν και διανέμουν «έξυπνες» ασύρματες συσκευές εξειδικευμένων αρωμάτων, προσφέρουν στα ξενοδοχεία τη δυνατότητα ελέγχου τους από τη ρεσεψιόν μέσω WiFi.

Τα νέα, έξυπνα μηχανήματα διανομής αρωμάτων, αξιοποιούν την τεχνολογία επιλογής διαφορετικών μίξεων, ρύθμισης του χρόνου και της έντασης της διάχυσης, επιτρέποντας στους χρήστες να τα προσαρμόζουν το περιβάλλον τους με ευελιξία και να τα «παντρεύουν» με οποιαδήποτε διάθεση. Η έξυπνη λειτουργία ανάμειξης, μπορεί πλέον να συμπεριλάβει πολλά διαφορετικά αρώματα, επιτρέποντας στους ξενοδόχους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ειδικής εγκατάστασης και στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, να ενεργοποιήσουν μια μεγάλη ποικιλία προρυθμισμένων επιλογών αρωμάτων ή να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν τα αρώματα στο περιβάλλον τους, κατά βούληση.

Τα ξενοδοχεία έχουν πια τη δυνατότητα να προσφέρουν στον επισκέπτη την επιλογή και διαχείριση της δικής του εμπειρίας αρωμάτων, ακόμη και στο δωμάτιό του, χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζονται ξεχωριστά κάθε δωμάτιο και να προγραμματίζουν συγκεκριμένες μυρωδιές και εντάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο επισκέπτης βιώνει εξατομικευμένες εμπειρίες αρωματοθεραπείας, που μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με την κάθε ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, με το πάτημα ενός κουμπιού, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αρώματα που τονώνουν την ενέργεια του οργανισμού όπως η μέντα ή αρώματα που χαλαρώνουν όπως η λεβάντα.