Αμείωτο το ενδιαφέρον των τουριστών για την Αθήνα και τον Οκτώβριο | Οι top εθνικότητες

Α Decrease font Enlarge font
Αμείωτο το ενδιαφέρον των τουριστών για την Αθήνα και τον Οκτώβριο | Οι top εθνικότητες

Oι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διατήρησαν και τον Οκτώβριο, όπως και τον Σεπτέμβριο, την πρώτη θέση στις διαδικτυακές αναζητήσεις για την περιοχή της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και αναλύει η ομάδα της Tourix στο πλαίσιο του εγχειρήματος Tourix Analytics.

Στη δεύτερη θέση φαίνεται να καθιερώνεται το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ κερδίζει έδαφος η Κύπρος στις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων, που γίνονται διαδικτυακά, σε σχέση με το ενδιαφέρον και τη διαμονή για τον προορισμό της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2021.

Για τον Οκτώβριο του 2021 οι αναζητήσεις από τις τοπ 9 χώρες παρακολούθησης είναι αυξημένες σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά παρουσιάζουν η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Ιταλία που ξεπέρασαν το 100%. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 123% από τις ΗΠΑ, 448% από την Κύπρο, 10% από το Ισραήλ, 45% από τη Γαλλία, 103% από την Ιταλία, 74% από τον Καναδά, 53% από τη Γερμανία, 27% από την Ολλανδία και μείωση 6% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Οκτώβριο του 2021 οι αναζητήσεις είναι μειωμένες στις περισσότερες χώρες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 εκτός από την Κύπρο και το Ισραήλ που υπήρξε αύξηση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 46% από το Ισραήλ, 12% από την Κύπρο, μείωση κατά 16% από τις ΗΠΑ, 19% από τη Γαλλία, 9% από την Ολλανδία, 6% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 6% από τον Καναδά και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για την Γερμανία και την Ιταλία.

Συνολικά, ο Οκτώβριος του 2021 έχει παρόμοιο όγκο αναζητήσεων με την καλοκαιρινή περίοδο με μια μείωση κατά 5% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία για το 2021 όπως και το 2020. Μάλιστα, για το 2021, οι ΗΠΑ αυξάνουν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020.

Σχετικά με την έρευνα: 

Η έρευνα για την Αθήνα αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1819 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Αθήνα.