Αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ύπνου

Α Decrease font Enlarge font
Αναβαθμίζοντας την εμπειρία του ύπνουΓιώργος Τηνιακός Διευθυντής, Ξενοδοχειακού Τμήματος του Ομίλου Πορτοκαλίδη

Η τάση για διαρκή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος περνά πρωτίστως μέσα από την άνετη διαμονή των επισκεπτών των ξενοδοχείων. Ο Όμιλος Πορτοκαλίδη, με μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχειακών συστημάτων ύπνου και ολοκληρωμένων λύσεων επίπλωσης δωματίων, εγγυάται την ξεκούραση, την άνεση και τη χαλάρωση ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών.

Συνέντευξη του κ. Γιώργου Τηνιακού, Διευθυντή Ξενοδοχειακού Τμήματος του Ομίλου Πορτοκαλίδη 

Ο Όμιλος Πορτοκαλίδη είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Istikbal σε Ελλάδα και Κύπρο, μιας εταιρείας που επενδύει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες σε ό,τι αφορά τα συστήματα ύπνου.

 

 

Τι καινούριο θα δούμε στην Xenia;

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Istikbal είναι ότι ακολουθεί τα διεθνή στάνταρτς στην κατασκευή στρωμάτων, υποστρωμάτων και βάσεων, δημιουργώντας συστήματα ύπνου που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδόχων. Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% με 95% του τζίρου της εταιρείας μας, στο τομέα του ξενοδοχειακού επίπλου προέρχεται από ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Η Istikbal δίνει μεγάλο βάρος στην ασφάλεια των προϊόντων της, τα οποία φέρουν πιστοποιήσεις, τόσο για όλη τη διαδικασία παραγωγής τους, όσο και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται ενώ, ανταποκρινόμενη στις προδιαγραφές ασφαλείας που θέτουν οι tour operators, χρησιμοποιεί την τεχνολογία «flaret», για ουσιαστική προστασία και μέγιστη αντοχή, σε περίπτωση ανάφλεξης.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής υφάσματος, που βοηθά στη μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο: υφάσματα που ενισχύουν τη μελατονίνη (ορμόνη ύπνου) και μειώνουν την κορτιζόλη (ορμόνη στρες), που συμβάλουν στη στήριξη του μυοσκελετικού συστήματος, που διατηρούν το σώμα δροσερό σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας κ.ά.

Μια από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, παγκόσμια πατέντα της Istikbal, είναι το ύφασμα self-clean το οποίο έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει τυχόν λεκέδες με τη χρήση μόνο μιας λάμπας.

Οι δυνατότητες επιλογής της σκληρότητας των στρωμάτων είναι επίσης πολλές, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής στρώματος με διαφορετικό βαθμό σκληρότητας σε κάθε πλευρά, προκειμένου να γυρίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Επίσης, με ένα ειδικό zipper τα δύο μονά στρώματα ενώνονται σε διπλό, χωρίς να δημιουργούν καμία ενόχληση στον πελάτη.

Σημαντικό πλεονέκτημα των στρωμάτων της Istikbal είναι ότι στην τιμή περιλαμβάνεται και το ανώστρωμα (topper).

Τέλος, ένα βασικό πλεονέκτημά μας είναι ότι μπορούμε να κάνουμε custommade στρώματα με τις προδιαγραφές που δίνει ο πελάτης, όπως κάναμε για παράδειγμα στο Wyndham Grand Athens.

Τι δυνατότητες υπάρχουν σε βάσεις στρωμάτων;

Η Istikbal χρησιμοποιεί βάσεις με μεταλλικό σκελετό ηλεκτροστατικής βαφής για μεγαλύτερη αντοχή και παντελή απουσία τριγμών, ενώ υπάρχει συμβατότητα με οποιοδήποτε από τα κεφαλάρια Istikbal. Η μονή βάση διαθέτει 6 πόδια, ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος και στα περισσότερα υπάρχει η δυνατότητα αντιακτάστασης των δύο πίσω με ρόδες για εύκολη μετακίνηση. Οι μονές βάσεις διαθέτουν ειδικό σύνδεσμο, ώστε να παραμένουν ενωμένες όταν μετατρέπονται σε διπλό κρεβάτι.

Τι πρέπει να προσέξει ένας ξενοδόχος που θέλει να επιλέξει συστήματα ύπνου;

Η ασφάλεια των υλικών είναι από τα πιο σημαντικά σημεία, γι’ αυτό θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσέξει τις πιστοποιήσεις των προϊόντων. Το στρώμα πρέπει να είναι ορθοπεδικό, ανατομικό και να σημειώσω εδώ, ότι η τάση είναι να επιλέγονται ψηλά στρώματα, καθώς είναι πιο εντυπωσιακά μέσα σε ένα δωμάτιο. Από την άλλη, η ευελιξία του συστήματος ύπνου, είναι βολική για τον ξενοδόχο, προκειμένου να προσαρμόζει το κρεββάτι – στρώμα, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών (δύο μονά, ένα διπλό, σκληρό – μαλακό, καναπές ή πολυθρόνα που γίνεται κρεβάτι). Ο ξενοδόχος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ότι, με βάση τα ευρωπαϊκά στάνταρτ, ο μέσος όρος ζωής ενός στρώματος είναι 5-6 χρόνια ή το πολύ 8, αν πρόκειται για εποχιακή χρήση. Απαραίτητο δε, είναι το προστατευτικό στρώματος που το διατηρεί πάντα καθαρό και συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.

Τέλος, η εταιρεία μας παρέχει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών τύπων μαξιλαριών για να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες.

Τι άλλα προϊόντα επίπλωσης προσφέρει ο Όμιλος Πορτοκαλίδη;

Ο Όμιλος Πορτοκαλίδη έχει τη δυνατότητα, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα του ξενοδοχείου, να δώσει ένα πλήρες πακέτο επίπλωσης (δωμάτιο, καναπέδες lobby, καρέκλες και τραπέζια εστιατορίου). Πρόκειται για έπιπλα custom-made, βάσει των σχεδίων και των προδιαγραφών του εκάστοτε έργου.

 

O Όμιλος Πορτοκαλίδη, είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Istikbal σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκπροσωπεί επίσης, τη γαλλική πολυεθνική Gautier, η οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, και την αμερικανική Masterbed, με τεράστια εμπειρία στον κλάδο του contract, σε projects με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Πορτοκαλίδη απασχολεί περισσότερους από 80 υπαλλήλους, διαθέτει δίκτυο 14 καταστημάτων και ένα ανεξάρτητο τμήμα ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Το 2016 βραβεύτηκε στο Βερολίνο από την Istikbal World Wide με τον τίτλο «Dealer of the year», για την εκπληκτική αύξηση των πωλήσεων του brand στην Ελλάδα και την αρτιότητα των υπηρεσιών υποστήριξης των πελατών του. Για 2 συνεχόμενες χρονιές το 2017 και το 2018 βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο, από τον ανεξάρτητο θεσμό Greek Hospitality Awards με τον τίτλο «best hotel supplier» για τις μοναδικές υπηρεσίες προμήθειας και υποστήριξης με προϊόντα ύπνου εκατοντάδων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.


Βρείτε μας στο Hall 3 στο Περίπτερο C09-D09 στην Xenia 2018